Veelgestelde vragen


Vragen over privacy

1. Welke maatregelen heeft VeiligOpPad.nl getroffen inzake de privacy van de drager?

VeiligOpPad.nl hanteert een aantal veiligheidsmechanismen om de privacy van de drager te waarborgen:

  1. In tegenstelling tot veel vergelijkbare producten, is het met de producten van Connected Company niet mogelijk om de drager “af te luisteren”.
  2. Wij werken reeds conform de nieuwe privacy wetgeving die ervoor zorgt dat de opslag en toegang tot privacy gevoelige data volgens een strict protocol verloopt.
  3. De beheerder van een horloge bepaalt wie wel en geen toegang hebben tot de privacy gevoelige data (zoals locatiegegevens).

Dit veiligheidsmechanisme voorkomt dat vreemden toegang kunnen krijgen tot gevoelige informatie of de smartwatch.

2. Hoe is de beveiliging van de data geregeld?

VeiligOpPad.nl werkt al conform de nieuwe privacy wetgeving die in mei 2018 van kracht zal worden. Hiermee lopen we voorop op de wetgeving en voorziet dit nu al in een veilige oplossing.

3. Hoe wordt voorkomen dat anderen wat met de smartwatch kunnen?

Het toevoegen van een smartwatch kan enkel met toestemming van de beheerder. Wanneer een smartwatch voor de eerste keer wordt gekoppeld, wordt de betreffende gebruiker de (hoofd) beheerder. Die bepaalt wie wel en niet de smartwatch mogen toevoegen.

Wilt u meer weten over welke persoonsgegevens wij verwerken, waarom we die nodig hebben en andere privacy gerelateerde informatie? U kunt hier meer over lezen in ons privacy statement.