Vrijheid is misschien wel het belangrijkste dat Connected Life biedt.

Zelf bepalen wanneer u op pad gaat en waarheen.


Veel mensen voelen zich belemmerd om dit te doen door onzekerheid wat te doen in geval van nood of door zorgen uit hun “omgeving.” Voor andere geldt dat zij zich afvragen: “Ben ik wel in staat om mijn telefoon te bedienen in geval van nood thuis?” of “Ben ik wel in staat uit te leggen waar ik ben als ik op stap ben en er gebeurt wat?”

Wanneer u wilt laten weten waar u bent, zijn moderne smartphones niet voor iedereen toegankelijk of even makkelijk in gebruik.
Wanneer er sprake is van een noodsituatie, is het wenselijk dit direct te kunnen doorgeven aan uw (directe) omgeving. Als op dat moment ook de locatiegegevens direct beschikbaar zijn, maakt dat het adequaat reageren en handelen op de noodsituatie aanzienlijk eenvoudiger.

Dergelijke situaties kunnen zich voordoen op alle leeftijden en in diverse omstandigheden.

De Connected Life E01 is zodoende uiterst geschikt voor mensen die willen laten weten waar ze zijn of wanneer ze hulp nodig hebben, zoals senioren of mensen met een bepaalde zorgbehoefte maar ook voor buitensporters.

Met de Connected Life E01 kunt u veilig op pad en staat u in contact met uw directe omgeving. U kunt zelf bepalen met wie u in de contactlijst heeft staan, en wie met u contact op kan nemen. Door de GPS functionaliteit is het in een noodgeval zelfs mogelijk direct te zien waar de persoon in kwestie zich bevindt.Het Connected Life horloge is een eenvoudig te bedienen horloge, met slechts enkele knoppen en functionaliteiten waardoor deze makkelijk in dagelijks gebruik zijn.

Wanneer iemand verdwaald is, is gevallen in huis of gewoon even wil praten, in al deze situaties kan het Connected Life horloge een uitkomst bieden. In het geval er echt sprake is van nood kan er door middel van de SOS knop alarm worden geslagen. Hiermee worden 4 vooraf ingestelde nummers een voor een (in totaal max. 3 x) gebeld tot een verbinding tot stand is gekomen.

Met de Connected Company app stel je het Connected Life horloge helemaal in en medio 2018 zal de app ook via een website beschikbaar worden gesteld. Op deze manier kunnen oudere stellen ook het product onderling gebruiken, zonder hier een smartphone voor te moeten hebben.

Door het gebruik van Connected Life kunnen ouderen langer thuis blijven wonen, voelen zij zich veiliger wanneer ze hiermee naar buiten gaan en kan de familie of mantelzorger altijd zien waar iemand zich bevindt in het geval van nood.Installatiehandleiding

Om je Connected Life horloge in gebruik te nemen, kan je hier de installatiehandleiding downloaden.

Volledige handleiding

Wanneer je de volledige handleiding wilt bekijken, klik dan hier om deze te downloaden.

Hulp nodig?

Mail ons op support@connected-company.nl.


Het ontwerp


Bij het ontwerpen van de Connected Life E01 smartwatch is rekening gehouden met de situatie in Nederland en de EU.

We hebben getracht het model ze klein mogelijk te houden en optimale accuduur te bereiken.

Belangrijk uitgangspunt is dat de smartwatch eenvoudig bedienbaar is. Waaronder ook de werking van de “noodknop” met als doel niet (veel) onnodige valse meldingen te veroorzaken.

We hebben ervoor gekozen om 1 neutrale kleur te gebruiken in combinatie met een tijdloos ontwerp.
Hierbij hebben we getracht zo dicht mogelijk in de buurt van een “normaal” horloge te komen.

Uit de reacties van de gebruikers uit de testgroepen is gebleken dat zij snel wennen aan het ’s ochtends om doen van de smartwatch. Ook blijkt dat de meerderheid uit de testgroep het zelf ook als handig ervaart dat ze kunnen bellen. Juist als ze onderweg zijn geeft dit een extra gevoel van veiligheid (veilig op pad).

Er kan niet meegeluisterd worden zonder dat er opgenomen wordt. Dus de privacy van de de drager en zijn/haar omgeving wordt op deze manier ook niet geschaad.


Beschikbaar in zwart

Iets dat in Duitsland inmiddels verboden is, maar bij veel in Nederland geïmporteerde buitenlandse producten er wel op zit.

De op afstand instelbare wekker kan worden geactiveerd om bijvoorbeeld iemand te herinneren om eventuele noodzakelijke medicijnen in te nemen.

Voor de locatie informatie hebben we bewust gekozen voor WiFi en GPS en geen LBS, iets dat in combinatie met de grote dichtheid van GSM masten in Nederland veel foutmeldingen (foute locaties) zou veroorzaken.


Afbeelding SOS melding in de mobiele app